Ahoj všichni, moc vás chci poprosit o radu, protože už nevím, kdo by mi pomohl a jsem se silami pomalu v koncích.
Byla jsem tu chvíli zaměstnaná ale už toho měla s přístupem šéfů opravdu dost a tak jsem si udělala živnost - pracuji pro více firem. Mám tu gesetzliche Krankenkasse. Samozřejmě jsem jenom "Kleinunternehmer".
Na co ale nemůžu nikde najít odpověď je, JAK JE TO V PŘÍPADĚ MÉ NEMOCI A NEMOŽNOSTI PRACOVAT?
U zaměstnání platí 6 týdnů firma, potom to přebírá Krankenkasse. Tam je to celkem jasné a na internetu najde každý, co hledá... Ale jak je to u živnosti?
Přebírá to Krankenkasse hned?A v jaké výši, když je můj příjem měsíčně velmi různý
Byla jsem už na finančním úřadě, volala na mou Krankenkasse ale nikdo mi nic určitého neřekl. Jenom, že se musím nechat pojistit.. Ale o jaké pojištění jde?
Moc Vás prosím o informaci, pokud jste živnostníci a onemocníte, jak to potom probíhá? Kde se hlásit? Co dělat?
Musí na to být speciální připojištění?
Ptám se, protože mám jít na operaci a minimálně dva měsíce nebudu moci pracovat
Za Vaši pomoc budu nesmírně vděčná a předem moc děkuji Anna, Erding ( angelacalifornia[at]seznam.cz)